Het concept

Het concept van befold is simpel. Een platte stalen plaat wordt door jou thuis gevouwen tot een ruimtelijk product. het vouwen van het staal wordt mogelijk gemaakt door slimme uitsparingen, die vouwlijnen creëren. Maar wat maakt dit concept nou zo bijzonder?

.

Allereerst worden alle producten van Befold lokaal geproduceerd in een moderne fabriek. Dit zorgt voor een efficiënte productie met weinig materiaalverlies en een lage uitstoot m.b.t. vervoer. Daarnaast worden de producten plat verpakt. Hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig en is opslag en verzending efficiënt en duurzaam. Het gebruik van hoge kwaliteit, recyclebare materialen, in combinatie met een tijdloos ontwerp en de efficiëntie van de productie en de verpakking, maakt dit concept een duurzame keuze. Als laatste zorgt het zelf vouwen van het product voor een unieke ervaring.

4,9 van de 5 sterren op Etsy

Veelgestelde vragen

Hoe buig je het plankje?

Het plankje is te buigen nadat deze aan de muur is bevestigd met behulp van de bijgeleverde montageset. Door de kracht van de muur en de hefboom van het plankje is deze eenvoudig met de hand te buigen.

Hoeveel gewicht kan het plankje hebben?

Het gewicht dat de plankjes kunnen hebben varieert per grootte.

- Het plankje van 16 cm kan 3kg hebben

- Het plankje van 9 cm kan 1 kg hebben

Waarom zijn er maar twee kleuren?

Met betrekking tot duurzaamheid en het tijdloze karakter van Befold heb ik ervoor gekozen om de plankjes enkel in twee basiskleuren uit te brengen.

Wat maakt Befold duurzaam?

Allereerst worden alle producten van Befold lokaal geproduceerd in een moderne fabriek. Dit zorgt voor een efficiënte productie met weinig materiaalverlies en een lage uitstoot m.b.t. vervoer.

Daarnaast worden alle producten plat verkocht. Ook dit draagt bij aan de efficiënte productie (die hierdoor maar uit twee stappen bestaat). Na de productie worden de producten in een standaard envelop ingepakt, zonder gebruik van plastic en extra opvulmiddelen, worden ze efficiënt opgeslagen en kunnen ze met de briefpost over de hele wereld verzonden worden.

Als laatste is er in het gehele ontwerpproces rekening gehouden met kwaliteit, tijdloosheid en de mogelijkheid tot recyclen van de materialen.

*****

"De producten kwamen super snel binnen en we zijn er heel blij mee. Ze zijn makkelijk op te hangen met de hoge kwaliteit pluggen/schroeven die bijgeleverd waren"

Bekijk review